Wintercourse Data and Analyse

Business Analytics and Operations Research

Online

Took place on Feb. 6, 2024 - Feb. 6, 2024

Werken binnen Data & Analyse bij de Belastingdienst betekent werken aan complexe analyses en grote datasets. Bij de Belastingdienst vind je de grootste en meest dynamische data-omgeving van de Nederlandse overheid. Al onze databronnen genereren samen een enorme hoeveelheid data. Onze grootste dataset bestaat zelfs uit meer dan 60 miljard records. Om zoveel data te kunnen doorzoeken, maken we gebruik van veel verschillende tools zoals SAS (Grid, Data Integration Studio, Enterprise Guide en Visual Analytics), Python, R en een monsterkracht in de vorm van een Teradataserver voor data warehousing, die draait in Apeldoorn. Bij de Belastingdienst hebben we de beschikking over ongeveer over 6 petabyte (6.000.000.000.000.000 bytes) aan data, en deze hoeveelheid groeit met de dag. 

Ben jij benieuwd hoe we binnen de Belastingdienst data omzetten in nieuwe inzichten? Reis tijdens dit webinar dan mee met onze dataprofessional naar de wereld van data. Je leert meer over hoe onze afdeling Datafundamenten & Analytics (DF&A) omgaat met data: van klantvraag naar dataproduct. 


Programma

In het eerste deel van het webinar ontdek je hoe het bedrijfsonderdeel Datafundamenten & Analytics van de Belastingdienst precies in elkaar steekt. Aan de hand van een casus leer je vervolgens hoe een eenmalige analyse binnen een departement wordt aangepakt binnen dit bedrijfsonderdeel. De focus ligt tijdens het behandelen van de casus op de aanpak van de analyse, complexiteit van belastingdata en het belang van een nauwe samenwerking met de afnemer en business.

Ben jij benieuwd naar wat een dataspecialist bij de Belastingdienst doet? En wat jij kunt doen voor Nederland? Meld je dan snel aan.


Voor wie?

De wintercourse richt zich op studenten en geïnteresseerden in data en het analyseren ervan. De toegang is gratis, maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht. In de week voorafgaand aan het webinar, ontvang je een link die toegang verleent tot het webinar via een uitnodiging los van de bevestiging.